Kakao Yağı Nedir?

Bu yazımda çikolatalardan aşina olduğumuz kakao yağından bahsedeceğim. İsminden de anlaşılacağı üzere kakao çekirdeğinden elde edilen doğal bir yağdır. Hoş bir kokuya sahip, açık sarı renkli bir yağdır. Oda sıcaklığında katı halde bulunur. 27-33 °C’de erimektedir. 35 °C’nin üzerinde ise katı madde miktarı yoğun olduğunda mumsu özellik gösterir.

Kakao yağı, çikolatanın sert ve kırılgan olmasını sağlar. Ayrıca ağızda erimesini ve parlak bir görünüm kazanmasını sağlar. Doymuş yağ asitleri açısından zengin bir yağ çeşididir.

Çikolatadaki kullanımının dışında kozmetikte ve ilaç sektöründe de kullanım alanları mevcuttur.

 

Kaynak: Bilişli A., Özel Gıdalar, Sidas Medya, İzmir, 2018.

İlginizi Çekebilir:  Çikolata Neden Beyazlar?
  1. Merhabalar kolay gelsin
    Öncelikle böyle yararlı bir siteyle bizleri aydınlattığınız icin çok teşekkürler
    Bu yazınızla ilgili şöyle bir sorum olacaktı:
    Çikolatalarda kaliteyi, içindekiler kısmında kakao yağını görerek anlayabilir miyiz?
    Çünkü bazen başka yağlar da yazıyor
    Teşekkürler iyi çalışmalar

    1. Faydalı oluyorsa ne mutlu bize:) Kakao yağı pahalı bir yağ çeşididir. Pahalı olduğu için de alternatif yağlar kullanılabilmektedir. Kakao yağının kullanım miktarı üreticiye göre değişebilir. Fakat kakao yağı kullanılmadan margarin kullanılan ürünler vardır. Bunlar da kokolin olarak adlandırılır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir