Market raflarında birçok protein bar görmüş ve seçim yapmakta zorlanmış olabilirsiniz. En iyi protein bar seçimini yapmanıza yardımcı olmak için bugünkü yazımı hazırladım. Hazırsanız başlayalım.

En İyi Protein Bar Seçimini Nasıl Yapacağız?

Yoğun ve aktif bir yaşam tarzında protein ve diğer besin öğelerini beslenmenize dahil etmek için protein barlar birçok insan için iyi bir atıştırmalıktır.

Protein, beslenmemizin önemli bir parçası.

Vücut içerisindeki metabolik faaliyetlerde görev alır. Kanın pıhtılaşması, enzimler, hormonlar…  Kaslarımızın, kemiklerimizin ve dokularımızın sağlıklı ve işlevsel olması için proteinlere ihtiyacımız var. Protein ihtiyacınızı birçok gıdadan karşılayabilirsiniz; fakat yoğun geçen bir günde bazen bu tür gıdaları tüketmeye fırsat bulamıyoruz. Bu noktada devreye -pratik ve kolay ulaşılabilir olması nedeniyle- protein barlar giriyor. Piyasadaki çeşitliliğini düşündüğünüzde en iyi protein bar hangisi noktasında kafanızın karışması oldukça normal.

Protein bar seçerken dikkat etmenizde fayda var.

Protein barların besin bileşimi markalara göre değişkenlik göstermekle birlikte genellikle hurma, kuru meyve, kabuklu yemişler, yulaf, çeşitli tohumlar gibi bileşenlerden oluşur. En iyi protein barı seçmenizde yardımcı olacak bilgiler:

  1. Protein oranını göz önünde bulundurun. Bazı barlar 12-15 gram protein içerirken bazıları oldukça düşük miktarlarda protein içerir.
  2. Protein kaynağına dikkat edin. İçerdiği protein süt tozu, kazein gibi hayvansal protein kaynağından mı yoksa soya, bezelye, tohumlar gibi bitkisel protein kaynağından mı geliyor? Bitkisel beslenme anlayışını benimsiyorsanız zaten bu noktada dikkatli olacaksınızdır.
  3. Rafine şeker içermeyenleri tercih edin. Rafine şekerin vücudumuza verdiği zararları buradaki yazımızdan okuyabilirsiniz.
  4. Kullanılan tatlandırıcılara dikkat edin. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmamak gerekir. Şeker yerine tatlandırıcı olarak ne kullanıldığına bakın. Doğal olması tercihiniz olsun.
  5. Kalori değerine bakın. Bazı protein barlar oldukça yüksek kalorili olabiliyor.

Yukarıdaki maddeleri göz önünde bulundurarak sizin için en iyi protein barı seçebilirsiniz.

Protein barlar her ne kadar protein, karbonhidrat, vitamin ve mineral bakımından fayda sağlasa da normal bir öğün yerine geçmemelidir.

Proteinler Hakkında Daha Fazlası

  • Protein içeren gıdaları buradaki yazımızda bulabilirsin.
  • Bitkisel beslenmeye önem veriyorum dersen bitkisel protein kaynakları yazımızı ise buradan okuyabilirsin.
  • Ve son olarak da proteinin kalitesini belirleyen tam ve eksik protein nedir, hangi gıdalar tam protein içerir buradan öğrenebilirsin. (Proteininin kalitesi mi olur diye aklından geçiriyorsan mutlaka yazıya göz atmalısın.)

Kaynaklar:

www.healthline.com

www.webmd.com

 

Yazar Hakkında

Selinay LAÇİNDAĞ

Merhabalar, ben Selinay LAÇİNDAĞ. Pamukkale Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden mezun oldum. Mezun olduktan sonra iki ayrı süt firmasının üretim bölümünde görev aldım. Sonrasında ise süt sektörüne yönelik starter kültür, antibiyotik test kitleri ithal eden Laktis Gıda'da çalıştım. Gıda Notları sitesiyle birlikte blog yazarlığına başladım ve şu an burasıyla birlikte Özel Beslenme, Flavus gibi birçok firmanın blogunda yazılar yazıyorum. Blog yazarlığına başlamamdaki amaç bilinçli bir tüketici kitlesi oluşturmaya yardım etmekti. Hala bu amaç doğrultusunda yazıyorum. Umarım herkese faydalı olur.

Tüm İçerikleri Görüntüle